søndag 25. september 2011

Peanøttkake (lavkarbo)

Det er ingen problem å lage lavkarbokaker, og de smaker nesten det samme som vanlige kaker.
Siden vi er blitt noen stykker i familien som spiser lavkarbo, må man jo bake litt "sunne" kaker også når det er bursdag.
Til ungene sin feiring i dag ble det lavkarbo peanøttkake, og den ble slettes ikke så værst. Kunne muligens ha hatt litt mer sukrin i sjokoladekremen, men ellers bra.
Her er oppskriften :o)



Peanøttkake (lavkarbo)
4 eggehviter
1 dl sukrin
1 dl sukrinmelis
250 g knuste peanøtter

Stivpisk eggehvitene og sukrin
Rør mandlene forsiktig i
Stekes på 175grader i ca 30-40 min

Avkjøl kaken, og ha på 3 dl pisket krem

Sjokoladekrem
4 eggeplommer
4 ss sukrin
2 ss kakaopulver(100%)
100 g smør
2 ss kaffe
3 dl fløte (piskes til krem)

Pisk eggeplommene og sukrin til eggedosis
Smelt smøret, og bland i kakaopulveret og kaffe
Pisk blandingen inn i eggedosisen
Ha sjokoladekremen over kaken, og strø over litt peanøtter

Cupkakesene er det tante som har laget på bestilling fra Madelen.
De er definitivt ikke i lavkarbo, så jeg måtte nøye meg med å nyte synet av dem.
Tipper de smakte både søtt og godt
Ønsker dere en fin kveld :o)

6 kommentarer:

  1. Mmm..så godt ut:) Kjekt med lavkarbo kaker,så kan alle spise:) Synes du er veldig flink:)
    Ha en fin start på den nye uken:)
    Klem

    SvarSlett
  2. Mums! Det der så bare hur godt ut som helst :)

    Fabelaktig start på uken til deg og dine!

    Maiaklem

    SvarSlett
  3. Synes peanøttkaken virker god og fristende. Har faktisk aldri prøvet å bake med sukrin. Er det veldig annerledes enn vanlig sukker?

    SvarSlett
  4. Tusen takk for koselig god-bedring hilsen. Tror jammen det hjalp, for nå er jeg på god vei å bli bedre :)

    Ha en herlig uke!

    Klem

    SvarSlett
  5. Hei Salige lavendel
    Synes kakebunnene blir litt sprøere når jeg bruker sukrin,men ellers så blir det gansk likt. Bruker litt mindre sukrin enn det som står i oppskriften når jeg lager marengs og nøtterbunner, men har litt mer i når jeg lager fyllet. Spesielt når jeg skal lage sjokoladekrem har jeg funnet ut at jeg må trø til med masse sukrin :o)

    SvarSlett
  6. Takk for infoen =) Skal google litt mer om sukrin ved tid og anledning. Er jo bra å bytte ut sukkeret med det hvis det er sunnere for kroppen.

    SvarSlett