Vi som går på lavkarbo trenger også kaker og søtsaker i blant (i hvertfall jeg)
Og med sukrinsukker og sukrinmelis er det ingen problem å lage marengskaker og nøtterbunner.
I går skulle jeg få besøk av en venninne som "forlangte" å få kake til kaffen. Og siden jeg sånn smått har fått henne til å begynne på lavkarbo, var det en selvfølge at hun måtte få litt kaffekos :o)
Rullekake med blåbær
6 eggehviter
3 dl sukrinsukker (ble litt dominerende sukrinsmak, skal prøve med litt mindre neste gang)
Litt hakkede hasselnøtter
Fyll
1 pk fløte
4-5 dl blåbær
Litt hakkede hasselnøtter
Stivpisk eggehvitene og sukrin
Smør marengsen utover en langpanne på et smurt bakepapir.
Strø over litt hasselnøtter
Stekes midt i ovn på 175 grader i ca 20 min
Fukt et kjøkkenhåndkle og legg det på en rist . Legg et pakepapir oppå, og hvelv kaken over.
La kaken få avkjøle seg med langpannen over.Pisk fløten, og smør den over kaken.
Strø over blåbær og hasselnøtter
Rull kaken med hjelp av kjøkkenhådnkleet, og legg den over på et fat
Mmmmmmm det så godt ut :)
SvarSlettHa ei fin helg.
Mmm..kake er aldri dumt:) Og den så jo utrolig god ut da:)
SvarSlettGod helg :)
Klem
Det så farlig godt ut!
SvarSlettØnsker deg en finfin helg!
klem
Siden du synes at det vart for mykje sukrinsmak, so prøvde eg med 1dl sukrinsmak og 1dl med tagatessee, og stekte på svakere varme, kjempegod
SvarSlett��