onsdag 7. januar 2015

En dårlig slutt og start på året......

 For Nala og oss endte slutten av 2014 og starten på 2015 med en opplevelse vi helst skulle vært foruten.
Det som skulle bli en koselig fjelltur endte med dyrelegebesøk, antibiotikakuret og smertestillende etter at vår snille gode Nalamor plutselig, og helt uprovosert ble angrepet bakfra og filleristet av en møtende hund i strekkline.
Skaden på ryggen ble stor og stygg. Nala endte på operasjonsbordet, og gikk noen smertefulle dager i møte.
Dessverre hadde såret vanskelig for å gro, og besøkene på klinikken skulle bli flere.
Selv om vi og veterinæren fulgte nøye med, og praktiserte sårprosedyre etter beste evne, måtte hun inn til ny operasjon fire dager etter, på kvelden på nyttårsaften. Såret var da så væskefylt at det hadde gått helt i oppløsning slik at stingene kunne tørkes bort med en klut.
Den flinke veterinæren fikk skjært fram nye friske sårkanter, rengjort og tømt såret for puss, og 18 nye sting ble sydd. Vi fikk beskjed om at dette såret ville kreve mye å få kontroll på, og måtte regne med mange legebesøk framover.....og kanskje flere operasjoner.....Men hun hadde tro på at det ville gå bra, vi måtte bare ta en dag om gangen.
Det eneste positive med den dagen var at Nala som er såååå redd for raketter, fikk nesten sovet seg gjennom hele  nyttårskvelden i narkose og morfinrus.
På neste kontroll to dager senere så såret overraskende bra ut, og på kontroll to dager etter det igjen så det ut til at såret hadde begynt å gro underfra. Hun hadde et lite sår oppfor det store, som måtte få seg et sting til fordi det hadde begynt å sprike.....Men det var bare en bagatell i forhold. Det var en sååååå utrolig lettelse at vi nå kunne være rimelig sikker på at det ville gå bra med vår søte Nala.......
Nå er vi på dag 11 etter uhellet. Vi følger nøye med daglig, og ved den minste endring må vi rett bort på klinikken. Sår endrer seg jo så forferdelig fort.
Nala er i god form, spiser og drikker......Og får hun anledning til det, prøve  hun å legge seg på rygg eller komme "med et uhell" litt for nært en vegg eller et møbel når hun passerer....Et tegn på at det klør og gror :)
Ellers er hun veldig flink. Har på seg den hvite pysjamasen (som vi kaller det) dag og natt. Får ikke være 1 minutt alene, og må sove på soverommet vårt om natten, selv om hun helst vil ligge på sin faste soveplass som er under trappen. Og hun må ligge med nattsokker fordi vi er redde for at hun skal  klø seg på såret med klørne.
Eieren av den andre hunden er selvfølgelig veldig fortvilet over det som har skjedd, og sier at hunden aldri har gjort noe slikt før. Han betaler hver en krone av dyrelegeregningen...Som nå begynner og bli ganske høy, men det viktigste er at Nala blir frisk som en fisk igjen6 kommentarer:

 1. Huff, for en kjedelig opplevelse for både Nala og dere! Ønsker dere god bedring, og lykke til på bedringens vei :)

  SvarSlett
 2. Åh kære Nala - hvor er det dejligt, at det går fremad, og at såret er ved at læges. Sikke en frygtelig oplevelse! Men godt at ejeren betaler hver en krone af dyrlægeregningerne.
  Det er dejligt, at du er tilbage i blogland, Rebekka! Håber I har haft en god jul Klem

  SvarSlett
 3. Uff, så grusomt.. Vekker vonde minner, fra to store slike uhell hos oss.. Akkurat det samme skjedde med Lady vår for ca 5-6 år siden.. Til å fra vetrinær, og sår som ikke ville gro, men det gikk bra til slutt med henne.. Like bra endte det jo ikke med Kira... Koselig at du har begynt å blogge igjen:-) Har savnet bloggen din:-) God bedring til Nala:-)

  SvarSlett
 4. Forferdelig for deg, og vonde dager for hunden, men lyspunkt at hun blir frisk, og at ansvarlig hundeeier tar støyten, det står det respekt av. Mange ville bare ignorert og "blåst" det bort. Lykke til videre

  SvarSlett
 5. Stakkars søte Nala, mye vondt for henne og mye ekstra jobb for dere. Godt å høre at det går fremover med henne <3

  SvarSlett
 6. I want to show my affection for your kind-heartedness for folks who must have guidance on in this subject. Your special dedication to getting the message up and down came to be remarkably good and have surely empowered others like me to reach their endeavors. Your own useful help denotes much a person like me and somewhat more to shopbymark

  SvarSlett