tirsdag 2. august 2011

Et bedre liv med lavkarbo

Det er for tiden veldig populært å spise lavkarbo, og etter å ha gjort dette en stund nå må jeg si meg ganske enig.
Det er faktisk utrolig godt for kroppen + at det er veldig lettvint.
Man kan jo spise det meste,  og masse, så man blir mett samtidig som man går ned i vekt. (visst man trenger det )
Genialt og enkelt spør du meg, det handler bare om å legge om kostholdet litt.
Tror det er lurt og ikke tenke på det som en diett, men heller gjøre  det til en ny og bedre livstil :o)


Jeg har nå gått på lavkarbo siden i slutten av mai, målet var og teste dette i tre uker bare for og se om det var mulig for meg og kutte ut alt det sukkeret jeg puttet i meg daglig.
Har bestandig trodd at jeg var avhengig av brød, sjokolade og potet, men det viste seg og bare være tull. Man er faktisk ikke avhengig av noe som helst, det handler bare om å ha litt viljestyrke i begynnelsen.......og vidre utover :o)
Mange tror kanskje at det er mye styr og endre kostholdet, men det er ikke det. 

 Det er klart at blir det en hel masse ekstra arbeid på kjøkkenet, er det fort å falle tilbake til "gamle synder" og ferdigmat.
Så det må være enkelt og godt :O) og så utvider man etterhvert.
Spiste myyyyye eggevarianter med bacon, og ostekjeks til brød (lages i microen) i begynnelsen. Lager også masse av de enkle grove te kakene, som kan brukes til alt (brød, hamburgerbrød, pissabunn) Tar ca 15 min og lage ca 9 stk.
Hver gang jeg er på butikken er det noen indgrienser jeg alltid kjøper, philliadelphia, fløte, egg og rømme. Har funnet ut at har jeg dette i hus, er jeg berget. Da kan jeg lage masse gode greier.

Da vi var på ferie hadde jeg bestemt meg for at da skulle jeg skeie ut og kose meg den uken, hadde gledet meg masse. Ble vanvittig tung i kroppen, og følte meg som ei oppblåst ku etter å ha pakket i meg masse karbohydrater. Det var utrolig godt å komme hjem og få startet på med lavkarboen igjen, ble et nytt menneske :o)
Til og med mannen min har endret kostholdet, og det går kjempegreit.Nå som jeg begynner få bedre greie på hva som er "nei" mat og hva som er "ja" mat, tenkte jeg at jeg  skulle begynne å legge ut litt oppskrifter på det jeg lager.
Og hvem vet, kanskje flere blir inspirert til å legge om kostholdet sitt litt :o)

Ønsker dere en flott uke

5 kommentarer:

 1. Spennende! Har hørt at flere har samme erfaring. Selv har jeg ikke forsøkt, men kanskje om litt. Jeg putter i meg litt hele tiden, så det er jo ikke riktig. Lykke til videre.

  SvarSlett
 2. Hei. Jeg venter i spenning på oppskrifter. Fra og med i dag går jeg på lavkarbo:)

  Hilsen Gøril

  SvarSlett
 3. Hei søteste deg!
  Fantastsik å høre at du elsker din nye livsstil. Hva var det jeg sa? Husker du jeg sa at du måtte tenke på det som en livsstil.. hihi!

  Utrolig stolt av deg :)

  Ønsker deg en herlig tirsdag! Her skinner solen og en iskaffe er allerede drukket :)

  Nyt tirsdagen!
  Klemklem

  SvarSlett
 4. Hei:)
  Så bra at du ser det på som en ny livsstil:) Og godt å høre at det går så bra:) Gleder meg til oppskifter:)
  Ønsker deg en fin tirsdag:)
  Klem

  SvarSlett
 5. Dette innlegget passet midt i blink! Har tenkt å legge om kostholdet,, Har fått mannen med på å prøve lavkarbo i 8 uker. Problemet er at jeg kan litt lite om temaet. Skulle handle i går og fomlet veldig. Kom hjem med bacon, egg og ost,, og viten om at her må jeg lære :).

  Gleder meg til du deler oppskrifter :)

  Ha en fin fin dag videre.

  SvarSlett