lørdag 29. januar 2011

Min favorittsuppe :o)

Den beste suppa jeg vet om kallers vichyssoise. Den har jeg laget i dag.
Synes det passer fint å ha noe lett og varmt på en lørdags form. siden vi lager noe god mat på kvelden.
Den er laget av agurk, purre, dill + litt andre indgrienser. Kanskje litt spessiell på smak på grunn av dillen, men vi synes den er nyyydelig. Prikken over ien er den sprøstekte baconen som drysses på toppen. Nam, nam :o)
Måtte selvfølgelig fotograferes før den kunne spises, til datteren min sin store fortvilelse. Hun ventet sulten, men tålmodig :o)

Endelig fikk hun klarsignal, og kunne begynne å spise :o)



Vichyssoise
1/2 kg poteter
2 purrer
1/2 bunt dill
1 agurk
5 fedd hvitløk
2 dl fløte
8 dl kyllingkraft
250 g baconterninger
salt og pepper
1) Skrell potetene, del purren på langs og skyll. Skjær alt i biter.
2) Rens hvitløken og fres den i smør i en kasserolle. Ha purre, potet, agurk og dill i kasserollen og fyll opp med kyllingkraft og fløte. Kok til grønnsakene er møre.
3) Miks alt til puré med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
Server med sprøstekte baconterninger, og pynt med for eksempel hakket gressløk, timian, dill og noen dråper ekstra virgin olivenolje.

8 kommentarer:

  1. Hmmm , den så nu kjempegod ut , og så fint du hadde dekkt på bordet :O))

    SvarSlett
  2. Jepp, d e ei kjempegod suppe! Kor du har funnet den? ;) Fine bilder var d også!

    SvarSlett
  3. Klart, til den gode suppa måtte æ jo fram med det fineste serviset :o)

    Ha,ha, har jo selvfølgelig fått den hos dæ Bjørn. Æ hadde jo aldri klart å funnet på ei så god oppskrift:o))

    SvarSlett
  4. Åh, kor spennanes. E absolutt ute etter en ny rett... E passe matlei;) Denne må prøves:)

    SvarSlett
  5. Mmmm, det hørtes godt ut. Og så flott oppdekking...
    Ha ei fin helg.
    Klæm Susanne

    SvarSlett
  6. Mmmmmmmm... Suppa er som regel for varm til å spises rett etter servering, så litt posering skadet neppe:)

    SvarSlett
  7. Det har du jo helt rett i Øyvind.
    Å inntil du klare å lage dæ en matblogg, må jo æ publisere oppskriftan dåkkers :o)))

    SvarSlett
  8. Takk for kommentar hos meg:) Ja, major er ekstrem på å re opp....han bruker mye tid på det, hehe:)

    Den suppa så da veldig god ut...Kjekt med litt tips på middagsfronten!! Tenker datteren ble oppgitt over mors fotografering, hehe:)
    Ha en super kveld:)

    SvarSlett